Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Καλημέρα & καλή μας εβδομάδα!!

Καλημέρα κορίτσια!!
Τι μου κάνετε? Καλή μας εβδομάδα!!

Πως περάσατε το Σ/Κ? Εμείς σχετικά ξεκούραστα, γιατί δεν είμασταν στο βομβαρδισμένο (από παιχνίδια, κατεβασμένες κουρτίνες, άπλυτα, ασιδέρωτα) σπίτι μας.

Πως πάνε οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα?Κάποιες από εσάς βλέπω ότι ξεκινήσατε, εμένα βρε παιδιά όμως δεν μου κάνει και πολύ κέφι ακόμη.....μα είναι δυνατόν να έχει καλοκαίρι στη Ρόδο, να κυκλοφορώ με κοντομάνικο και να πρέπει να ετοιμάζομαι για τα Χριστούγεννα?? Τι λέτε?

Κάνει εκεί μια προσπάθεια η κα Λίτσα στο εργαστήριο, αλλά όσον αφορά εμένα μάλλον χτυπάει τοίχο...χιχι!!Τι να κάνω βρε παιδιά...άτιμο καλοκαιράκι!!!
Είπα να ξεκινήσω με τις κουρτίνες μου, μήπως και μπω στο κλίμα του "περιορισμού" μέσα στο σπίτι, αλλά όπως θα καταλάβατε παραπάνω τους γύρισα επιδεικτικά την πλάτη και έφυγα!!! :p

Λοιπόν και επειδή έχω και δουλειά στο γραφείο και πρέπει να κλείσω, θα σας πω κάτι που μου είπε ο γιος μου πριν 1 εβδομάδα και με σόκαρε!!!!

Τον τελευταίο χρόνο από γλυκιά και τρυφερή μανούλα, έχω γίνει μια μαμά που φωνάζει, τσιρίζει, μαλώνει και διάφορα σχετικά!! Κάθε φορά που τα κάνω όλα αυτά, γεμίζω από τρελές τύψεις απέναντι στο παιδάκι μου, γιατί ξέρω πόσο τραυματίζω την παιδική του ψυχούλα!!! Ξέρω ότι φταίει η κούραση μου και όλες οι καταστάσεις γενικότερα που βιώνουμε σαν οικογένεια, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Έψαχνα να βρω τη δύναμη να συγκρατηθώ και δεν τα κατάφερνα, με αποτέλεσμα να με θεωρώ ανίκανη μάνα και λίγη!!Μέχρι που έφαγα το χαστούκι από τον γιο μου και έστρωσα!!
Τον έβαλα για ύπνο και μετά τις αγκαλίτσες μας και τα φιλάκια μας, του ζήτησα για πολλοστή φορά συγνώμη για τις φορές που τον μαλώνω και του φωνάζω! Και εκείνη τη στιγμή τον ρώτησα κάτι, κάνοντας ταυτόχρονα τη σκέψη ότι πολύ πιθανόν να μην καταλάβει την ερώτησή μου.
Του λέω λοιπόν: "Αγάπη μου όταν η μανούλα σου φωνάζει, τι νιώθεις?"
Και αμέσως βάζει το χεράκι του στο στόμα μου και μου λέει:
"Θέλω να σου αλλάξω το στόμα και να σου βάλω άλλο!!!!!!!"
Και παθαίνω το 1ο σοκ!
Λέω δεν θα κατάλαβε, οπότε του λέω: "Και όταν σου λέω ότι σ'αγαπάω?"
Μου λέει θέλω να κρατήσω το ίδιο!!

Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί!!!Πόσο κακό κάνω στο παιδί μου???
Το παιδί μου που το λατρεύω, που πέρασα πολλά για να το αποκτήσω και να το καταστρέφω έτσι???
Είδα και έπαθα να συνέλθω!!
Σε συνδυασμό βέβαια με τον παιδικό σταθμό που του έχει δημιουργήσει και άλλα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε άλλη φορά,  όλο αυτό με έκανε να νιώσω ακόμη περισσότερες ενοχές!!
Από εκείνη την ώρα προσπαθώ να επουλώσω τις πληγές που έχω ανοίξει στην ψυχούλα του, σταματώντας τουλάχιστον να φωνάζω κάθε φορά που κάνει κάτι και εκνευρίζομαι!!!
Άλλωστε ξέρω πως απλά θέλει να τραβήξει την προσοχή μου!!Απλά φαίνεται πως στη δική μου περίπτωση έπρεπε να βρω το δάσκαλο μου στο πρόσωπο του γιου μου!!

Αυτά για την ώρα!
Σας φιλώ

14 σχόλια:

  1. Θα σου πω την δική μου εμπειρία πάνω σε παρόμοιο θέμα. Όταν ήταν μικρά τους μιλούσα πάντα ήρεμα, συζητούσα ατελείωτες ώρες μαζί τους, άφηνα να έχουν επαφή με κάθε αντικείμενο μέσα στο σπίτι άσχετα αν κάνανε και ζημιές! Δεν τα μάλωνα όταν μου λέρωναν κάτι, αλλά τα έβαζα να το καθαρίσουν οι ίδιοι πρώτα! Δεν με ενοχλούσε αν κάποιος ερχόνταν σπίτι και έβρισκε παντού παιχνίδια. Το μάθημα μου έγινε στην εφηβεία του μεγάλου που κάποια βραδιά τσακώθηκα έντονα με τον σύζυγό μου για τελείως ασήμαντη αφορμή. Βγήκε λοιπόν από το δωμάτιό του και μας κόλλησε και τους δυο στο τοίχο με τα εξής λόγια " Σταματήστε τώρα αμέσως και οι δυο. Μην με αναγκάσετε να ξεχάσω όλα όσα μου μάθατε όλα αυτά τα χρόνια.". Ξέρω ακριβώς πως ένιωσες όταν σου είπε έτσι! :) Ευτυχώς που υπάρχουν και τα παιδιά και μαθαίνουμε πάντα κάτι παραπάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν λες τίποτα!!Και εγώ δεν μαλώνω για ζημιές ή αν λερώσουν κάτι!!
      Συνήθως η κρίση με πιάνει όταν είναι στο ζενίθ η δική του υπερένταση και τρέχει σαν τη σβούρα, φωνάζει και δεν μπορώ να τον ηρεμήσω!!

      Διαγραφή
  2. δεν έχω παιδιά για να ξέρω, όμως σίγουρα τα παιδιά είναι αυτά που ξέρουν πως να μας απαντήσουν και να μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο καλύτερα τις πράξεις μας! φιλάκια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ευάκι μου!!
      Σίγουρα ξέρουν πως να μας απαντήσουν και ακόμα πιο σίγουρα εγώ σκέφτηκα τη συμπεριφορά μου!!!
      Και ήδη βλέπω αποτελέσματα!!!

      Φιλιάαα!!

      Διαγραφή
  3. Δεσποινάκι μου καλημέρα!Τώρα είδα την ανάρτησή σου..Μην στεναχωριέσαι καλή μου, δεν σημαίνει ότι είσαι ανίκανη μητέρα αν κάνεις κάποια λάθη!Όλες κάνουν.Το θέμα είναι μετά τι κάνεις..Αν θες τη γνώμη μου θα σου έλεγα να μην λες διφορούμενα και αντιφατικά πράγματα στα παιδιά..Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις αυτό που θες είναι να είσαι σταθερή και ισορροπημένη σε αυτά που τους λες και κάνεις.. Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις! Απλώς δες το πιο χαλαρά..Κάθε φορά που θες να φωνάξεις ή μέτρα από μέσα σου μέχρι να φύγει ο θυμός, ή πάρε βαθειές αναπνοές ή σκέψου την φατσούλα τους μετά λυπημένη και θα σου κοπεί αμέσως νομίζω!Ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου καλημέρα και από εδώ!!
      Σχετικά με τα διφορούμενα που λες, συχνά αντιμετωπίζω θέμα με τον άντρα μου, ο οποίος επειδή δεν τους βλέπει και πολύ λόγω δουλειάς, πολλές φορές λέω κάτι και συνωμοτικά κάνουν το αντίθετο!! Και μετά αρχίζει το πανηγύρι!!
      Τώρα έχει αρχίσει και εκείνος να καταλαβαίνει κάποια πράγματα, που τα βρήκαμε σκούρα με τον μικρό και αρχίζει και φτιάχνει η κατάσταση!!
      Όσο για το χαλαρά που λες....παίρνω μια βαθιά ανάσα και τον μάγκα αγκαλιά κ προσπαθώ να του εξηγήσω!! Άργησα λίγο, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!!
      Φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  4. Αχ πόσο σε καταλαβαίνω......κάθε πρωι μόλις ξυπνήσω λέω μέσα μου πως σήμερα δε θα τους φωνάξω και είναι γεγονός πως κάποιες μέρες τα καταφέρνω σχετικά καλά.Είναι όμως μέρες που το βράδυ πέφτω για ύπνο και μετανοιώνω τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα!!Βλέπω είμαστε πολλές στην ίδια κατάσταση ε??
      Σαν να με βλέπω στον καθρέφτη με αυτά που λες Κατερινάκι μου!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  5. Δεσποινουλα μου γεια σου. Χαθηκαμε. Οταν εγραφες εσυ δεν ημουν μεσα και ετσι εχασα αρκετες αναρτησεις σου. Εχω να διαβασω αναρτηση απο οταν εφυγε η Ιωαννα που το εμαθα απο σενα. Μεχρι που πριν απο λιγο ειδα τη φωτογραφια σου σε αλλο μπλοκ καθως πηγα να γραφτω μελος. Αμαν λεω τι κανει η Δεσποινα! Τις διαβασα ολες και θα απαντησω σε αρκετες. Ειναι πολυ δυσκολο να περνας ζορι και να εισαι ηρεμος. Εγω φωναζω οταν αργουν και οταν ακουω συνεχεια οχι. Ουτε ο μεταξας ετσι. Φυσικα ο μεγαλος μου την εχει πει και μενα και γι αυτο προσπαθω ολο και πιο πολυ. Οσο για τις Χριστουγεννιατικες προετοιμασιες αντε τωρα που βαλαμε μπουφαν μπορεις να ξεκινησεις. Περιμενουμε γλυκιες κατασκευουλες.
    Δεν βρισκω πουθενα στο blog σου τροπο να σε ακολουθω με email ή facebook για να μην σε ξαναχασω. Αν και θα προσεχω τωρα.
    Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου τι κάνεις??Χαθήκαμε δε λες τίποτα!!
      Όλες οι μανούλες τελικά είμαστε στην ίδια κατάσταση!!Δύσκολα βρε παιδί μου!!

      Πάμε στα Χριστούγεννα τώρα!! Επιτέλους και εμείς βάλαμε μπουφάν, οπότε λέμε σιγά σιγά να οργανωνόμαστε!! Θα φορτίσω τη φωτογραφική και θα αρχίσω τις αναρτήσεις!!

      Και τέλος...έχω και εγώ ένα θεματάκι με διάφορα blog στα οποία έχω γίνει μέλος και κάθε φορά που πάω να τα βάλω στην κατηγορία "Αγαπημένα Blogs" δεν τα εμφανίζει πουθενά!! Όσο για τις αναρτήσεις όσων θέλεις να παρακολουθείς, γιατί δεν φτιάχνεις μια λίστα σαν αυτήν που έχω ακριβώς στα δεξιά σου, για να ενημερώνεσαι??
      Κατά τ'άλλα εσύ είσαι καλά??

      Φιλάκια πολλά & καλημέρα!!

      Διαγραφή
  6. Δεσποινάκι μου, όντως χαθήκαμε και είμαι αδικαιολόγητη!
    Τώρα όσο για το παιδάκι σου, δε πειράζει, μη κατηγορείς τον εαυτό σου, καλούμαστε να παίξουμε πολλούς ρόλους και δυστυχώς δεν γίνεται να είμαστε σε όλα άψογες.
    Όμως εκεί κάπου πρέπει να μπαίνει το θέμα προτεραιότητες και των πάντων όλων, είναι τα παιδιά μας.
    Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ ότι νομίζουμε,θεωρώ το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, να αποσυμπιεστείς ώστε να μπορείς να είσαι συνεπής στη συμπεριφορά σου, απέναντι στο παιδί.
    Τουλάχιστον αν και μικρομάνα, αυτό προσπάθησα να κάνω και δε μου βγήκε σε κακό,μέχρι τώρα.
    Υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία για τους γονείς, θα μπορούσες να προμηθευτείς κάποια.
    Θα σου πρότεινα το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΕΑΣ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!της ΡΕΝΑΣ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ, το οποίο δώρισα αφού πρώτα διάβασα και είναι εξαιρετικό.Καλή υπομονή γλυκιά μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου καλημέρα!!!
      Έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα της αποσυμπίεσης!!
      Ήδη προσπαθώ....

      Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα είναι η επόμενη αγορά μου!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  7. Σε όλες μας συμβαίνει αυτό κάποιες φορές! Επανερχόμαστε όμως σύντομα! Είναι δυνατόν να μην τα μαλώνουμε ποτέ;
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή